marți, 26 februarie 2008

You’ve Got Mail



You’ve Got Mail

Regia
Nora Ephron
In rolurile principale Tom Hanks, Meg Ryan

Un film care mi-a placut intotdeauna si il revad, cred, a zecea oara. Un film din care reiese foarte multa dragoste si intelegere. In care ni se spune sa privim atenti in jurul nostru pentru a descoperi adevaratii prieteni si marea dragoste. In care ni se recomanda sa ne cunoastem bine si dusmanii, pentru ca in personalitatea si gandirea lor se pot ascunde persoane deosebite.

Tom Hanks si Meg Ryan joaca rolurile unor rivali in afaceri. El, Joe Fox, este proprietarului unui lant de supermarketuri specializate in vanzarea de carti si care patrunde in toate colturile New York-ului. Ea, Kathleen Kelly, proprietara unei mici librarii, intitulate “Shop Around the Corner”. Cei doi se intalnesc la o petrecere si se urasc imediat. Mai ales ca deschiderea magazinului Fox va determina falimentul librariei ei.

Insa, in paralel, fiecare dintre ei duc alta viata prin intermediul Internetului. Fara sa isi dea seama, converseaza unul cu celalalt, se inteleg foarte bine si se indragostesc prin puterea cuvintelor, a comunicarii de idei si sentimente. Isi dau sfaturi, dar nu isi marturisesc numele, profesia sau alte lucruri personale. Totusi, in fiecare clipa se gandesc unul la celalalt si asteapta momentul cand se vor duce in fata calculatorului si aud “You’ve got mail”.

Finalul este extraordinar. Faptul ca ea asteapta intalnirea cu un necunoscut cu mari emotii si apare el este emotionant si este incununarea unei dusmanii izbucnita brusc si aproape din nimic si transformata in prietenie si apoi in dragoste.

De fiecare data, intalnirea lor finala ma emotioneaza, mai ales momentul cand ea ii spune “Imi doream sa fii tu”. Tom Hanks joaca bine, in registrul lui, niciodata slab, un actor superb, iar Meg Ryan, desi foarte cunoscuta si simpatica in felul ei, nu este o actrita foarte talentata. Mai degraba, este prototipul femeii obisnuite, nici prea sexy, nici imbracata foarte bine, dar care este buna la suflet si isi doreste ca, prin aceasta bunatate, sa reuseasca in viata.

Un film romantic in cel mai pur sens al cuvantului.

Nota 9/10
Jovi

Niciun comentariu: