marți, 19 februarie 2008

The Postman Always Rings Twice



The Postman Always Rings Twice

Regia
Bob Rafelson
In rolurile principale Jack Nicholson, Jessica Lange

Un film clasic, cunoscut aproape de toata lumea si pe care l-am revazut cu o placere si mai mare dupa cativa ani, un remake al filmului cu acelasi nume din 1945 si bazat pe romanul lui James M.Cain.

Subiectul este foarte cunoscut: Frank Chambers, un vagabond, ajunge intr-o buna zi la un restaurant-benzinarie de pe autostrada, patronat de un grec de varsta a doua. Vrea sa plece dupa masa, castigata cu viclenie, numai ca sotia grecului, Cora, ii lasa o puternica impresie. Se naste astfel o dragoste plina de pasiune (si uneori destul de violenta) a carei singura rezolvare este crima.

Numai ca, desi scapati de justitia americana in urma unui subterfugiu avocatesc, destinul ii loveste implacabil, asa cum sugereaza si titlul. Niciodata nu il poti pacali, roata se intoarce. Cei doi, Frank si Cora, sunt urmariti peste tot de ghinioane, care insa sunt provocate de actiunile lor nesabuite.

Ambii actori din rolurile principale joaca roluri memorabile. Jessica Lange arata o senzualitate extrema care poate determina orice barbat sa isi piarda sufletul si constiinta. Desi Frank este un bad-guy, iar interpretarea lui Jack Nicholson o ilustreaza perfect, amintind de rolurile sale de mai tarziu, el nu se poate stapani in apropierea senzualei Cora, iar pasiunea dintre ei se dezlantuie.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: