miercuri, 13 februarie 2008

Marilena de la P7



Marilena de la P7

Regia
Cristian Nemescu
In rolurile principale Madalina Ghitescu, Gabriel Huian

Seria filmelor romanesti vizionate continua. De data asta, un scurt-metraj (sau mediu?!), apartinand unui tanar regizor promitator, insa care a plecat prea devreme dintre noi, in urma unui accident de circulatie, pe cand cel mai bun film al sau, "California Dreamin'" inca nu era finalizat.

Actiunea se petrece intr-un din cartierele muncitoresti aglomerate ale Bucurestiului si ii are ca personaje principale pe Andrei, un baiat de 13 ani, si pe prietenii lui, a caror principala distractie e sa urmareasca de pe acoperisul unui garaj cateva prostituate aflate in agatarea de clienti.

El se indragosteste de una din ele, Marilena, si incearca prin toate mijloacele sa o impresioneze, cu scopul de a-si incepe viata sexuala. Fura bani de la parinti, dar ea nu se lasa induplecata, avand in vedere varsta lui si ii spune ca doar cand va avea masina, va avea de-a face cu el. Prin urmare, teribilismul lui capata accente si fura troleibuzul tatalui, doar pentru a o cuceri.

Desi se vrea in principal un film despre sentimentele unui adolescent si ce poate face acesta pentru a-si castiga dragostea, el atinge si unele aspecte ale societatii romanesti contemporane, mai ales a celei "gri", ascunse dupa blocurile din marile orase, in special prostitutia.

M-a atras mai mult pentru ca este romanesc si regizorul este cunoscut. Dar, ca fir epic este destul de dezamagitor, emotiile pe care trebuia sa le exprime personajul principal nu prea au existat. In plus, nu am inteles finalul, filmul se termina brusc, cu o finalizare tragica (poate pentru ca nu mai era scurt-metraj si era posibil sa se transforme in lung metraj?).

Nota 7/10
Jovi

Niciun comentariu: