luni, 11 februarie 2008

The Illusionist



The Illusionist

Regia
Neil Burger
In rolurile principale Edward Norton, Jessica Biel

Un film antrenant, care imbina toate elementele unui thriller cu cele ale unei drame romantice. Actiunea se petrece in mare parte la curtea printului-mostenitor al Imperiului Austro-Ungar, Leopold, la Viena.

Ilusionistul Eisenheim a plecat de langa familia natala, in momentul cand iubirea sa pentru o tanara ducesa i-a fost interzisa. Era doar adolescent pe acea vreme si momentul cand trebuia sa dispara impreuna cu iubirea sa nu i-a reusit. Astfel ca intreaga sa viata a cautat mistere pe care sa le dezlege prin cunostintele sale. Un singur mister nu l-a dezlegat: cum inima sa se gandea doar la ea.

In momentul cand s-au reintalnit, dupa multi ani, iubirea a revenit, numai ca obstacolele erau mult mai mari: ducesa von Teschen urma sa se logodeasca cu printul-mostenitor, un om fara scrupule, care incearca sa preia tronul prin frauda de la tatal sau, astfel incat nu concepe sa se impiedice in planurile sale de un magician.

Filmul imbina momente de magie explicata stiintific, de altfel Eisenheim are un adevarat atelier de producere a lor, cu elementele vrajitoresti, ca in filmele cu Harry Potter. Povestea pare totusi adevarata, si mai putin verosimila in final, cand toate scenele parca isi schimba sensul, iar spectatorul se intreaba unde a pierdut firul povestii sau acesta nu i-a fost dezvaluit de ajuns.

Mi-a dovedit ca Edward Norton este un actor de subsanta, poate putin laudat de critica, dar care joaca foate bine in acest rol.

O poveste plina de mister, o dragoste care rezista timpului si obstacolelor politiei si politicului, un film de urmarit.

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: