duminică, 10 februarie 2008

Le grand restaurant



Le grand restaurant (The Big Restaurant)

Regia
Jacques Besnard
In rolurile principale Louis De Funes

O noua comedie cu marele actor francez, Louis de Funes, nu unul dintre cele mai cunoscute ale lui, nici unul dintre cele mai amuzante, dar relaxant.

"Marele restaurant" este un local aflat chiar in inima Parisului, frecventat de cele mai mari personalitati ale capitalei Frantei si nu numai. Acest restaurant este condus de domnul Septime, interpretat in maniera proprie de Louis de Funes, un patron perfectionist, care sta tot timpul cu ochii pe angajatii sai, dorind sa isi multumesca in orice conditii clientii.

Lucrurile se complica in timpul unei cine avute la localul sau de catre presedintele unui stat sud-american, iar domnul Septime este considerat de catre toata lumea principalul suspect: de catre Politie, de catre garzi de corp ale presedintelui, de catre teroristi, care il scapasera printre degete. Toata lumea porneste in cautarea presedintelui, dar avandu-l in centru pe Septime, el este cel care poate salva intreaga situatie.

Odata cu cooptarea lui De Funes de catre Politie, incepe adevarata comedie, incepand cu urmarirea de masini in care se afla el si toti ceilalti pe urma lui, prin Alpii francezi. De altfel, cea mai comica scena din film este aceea in care masina sa se transforma in sanie si trece prin toate partiile de ski de pe munti, chiar si pe o trambulina.

In final, cu sprijinul presedintelui "salvat", Septime devine eroul Frantei si isi primeste meritele la restauratul sau. Un film comic, in maniera marelui comic francez.

Nota 7/10.
Jovi

Niciun comentariu: