marți, 18 martie 2008

You Kill Me




You Kill Me

Regia
John Dahl
In rolurile principale Tea Leoni, Ben Kingsley, Luke Wilson

Un film surprinzator de bun, desi marturisesc faptul ca asteptarile nu erau mari. Insa aceasta "comedie neagra" m-a impresionat pozitiv.

Ben Kingsley (cunoscut tuturor in rolul lui Gandhi) il joaca pe Frank Falenczyk, un ucigas platit al Mafiei poloneze din New York. Problema lui nu este munca lui, pe care o face de cand se stie si care ii provoaca placere, ci faptul ca este alcoolic. La ultima sa actiune, cand trebuia sa omoare un rival, s-a imbatat si a adormit. Astfel ca este trimis la reeducare si dezintoxicare la San Francisco.
Acolo il ia o slujba temporara ciudata, ca asistent la o firma de pompe funebre, care are ca obiect ingrijirea mortilor inaintea inmormantarii. Pentru un ucigas platit, se adapteaza usor, iar scenele din camera de morga sunt foarte comice. Tot acolo o intalneste pe Lauren (Tea Leoni) si se infiripa o poveste de dragoste neconventionala.

Frank este un personaj ciudat, si totusi fascinant. Este un ucigas cu sange rece cum rar gasesti, atat de uman incat iti intra la inima. Intalnirile sale la Alcoolici Anonimi sunt de poveste, uneori comice, alteori induiosatoare. Iar sentimentele sale sunt foarte sincere si ilustrate in asa fel incat de fiecare data cand sufera o dezamagire se refugiaza in alcool.

Relatia sa cu Lauren este si ea ciudata si uneori neverosimila. Te intrebi ce gaseste o femeie tanara si frumoasa la un ucigas platit, alcoolic, destul de in varsta si "uratel". Oare doar fascinatia personalitatii lui? Oare placerea unei vieti pline de neprevazut? Oare tentatia pericolului?

Desi nu este un film prea cunoscut si nici prea complex, totusi este o pelicula care trezeste emotii si destul de distractiva.

Nota 8.5/10
Jovi

Un comentariu:

Codrut Constantinescu spunea...

asta mi s-a parut chiar un film prost, de toata jena, cu un asa-zis umor negru destul de penibil.