duminică, 2 martie 2008

The Italian Job



The Italian Job

Regia
F. Gary Gray
In rolurile principale Charlize Theron, Mark Wahlberg, Edward Norton

Un film de actiune, relaxant pentru o sambata dupa-amiaza, dupa o saptamana grea si obositoare. Chiar daca lipsesc multe dintre calitatile artistice pentru un film bun, totusi cateva amanunte il fac antrenant si interesant: modalitatile prin care eroii filmului isi construiesc actiunile, superbele imagini din Venetia si Alpi, trei Mini-Cooper, urmarile cu barci din canalele venetiene si cele cu masini din metroul din Los Angeles si normal, una dintre actritele mele favorite, Charlize Theron.

Filmul este un remake al originalului "The Italian Job" din 1969 (cu Michael Caine si Benny Hill) si are ca principal subiect razbunarea. Dupa ce fura 35 de milioane de dolari in lingouri de aur dintr-un seif din Venetia, o banda condusa de Charlie (Mark Wahlberg) se vede tradata chiar de unul dintre oamenii ei, care pleaca cu banii, iar restul bandei este lasata sa inghete intr-un lac din Alpi. Numai ca toti supravietuiesc si principalul lor scop devine razbunarea.

Primind si sprijinul Stellei (Charlize Theron), specialista in spargerea seifurilor si o soferita redutabila, care intra cu forte proaspete in banda in urmarirea fostului tovaras, Steve Frezelli, (Edward Norton). Si incepe un adevarat razboi din umbra, cu umariri spectaculoase, cu un ambuteiaj spectaculos in Los Angeles.

Dupa cum am spus, un film de actiune relaxant, fara mari pretentii insa. In 2009, va fi produsa si continuarea acestui film, numit "The Brasilian Job-The Italian Job 2", cu aceiasi actori in rolurile principale. De urmarit, mai ales ca Charlize a devenit acum o actrita cu pretentii. Va mai juca daca filmul nu va avea mai multe sperante?

Nota 7/10
Jovi

Niciun comentariu: