duminică, 30 martie 2008

Whisper





Whisper (2007)
Whisper/Hellion
In rolurile principale Josh Holloway, Blake Woodruff

Un film interesant, o reapropriere a mea de genul suspansului si peliculelor de groaza, mai ales ca presimt ca urmeaza o perioada de filme horror, primite in ultimul timp si pe care vreau sa le vizionez (daca pot, normal, atat ca timp, cat si ca actiune). Imi aduc inca aminte de unele faze dintr-un film de groaza vazut pe la 7 ani...de atunci, am evitat astfel de filme. Sa vedem ce efecte va avea reintoarcerea.

Actiunea incepe ca intr-un thriller politist obisnuit: David (Blake Woodruff), un baiat de 8 ani, este rapid de patru persoane, condusa de Max Harper (Josh Holloway), doar cu scopul de a incasa o rascumparare frumoasa de la familia sa. Pare un lucru simplu, baiatul pare inofensiv, iar familia isi doreste aparent repede copilul inapoi.

Numai ca acest pusti are cateva secrete si puteri speciale. In primul rand, o misterioara cale de a ajunge in mintea celorlalti si de a-i determina sa faca numai ceea ce isi doreste el prin intermendiul unor soapte ("whisper"). Astfel incat, dupa ajungerea la o cabana ascunsa in munti, rapitorii sunt ucisi unul cate unul, iar cei ramasi isi doresc sa nu fii facut niciodata aceasta rapire.

Sentimentele sunt contradictorii in acest film: in ciuda premiselor initiale, nu iti dai seama care sunt personajele rele si nici cele bune. De fapt, nu se stie daca vreunul dintre personaje este bun. Cei rai devin la randul lor vanati de un baiat care se autointituleaza "inger", dar care este in esenta diavolic in actiunea sa. Oare este cu adevarat un produs al "Raului" sau doar distruge doar o prejudecata a omului, aceea ca "nu pot fi capabili de ura copiii"?

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: