sâmbătă, 8 martie 2008

Intolerable Cruelty



Intolerable Cruelty

Regia
Joel Coen
In rolurile principale Catherine Zeta-Jones, George Clooney

Un excelent film romantic, care poate imbunatati o dupa-amiaza relaxanta de week-end, si, in acelasi timp, extrem de actual. In zilele noastre, din ce in ce mai multe casatorii se incheie avand ca baza averea celuilalt si nu dragostea. Iar in America prezenta, sotii incheie acordurile prenuptiale, menita sa isi asigure inaintea casatoriei modalitatea de partaj in urma unui posibil divort.

Au fost multe discutii pe marginea acestui subiect. Uzitat la scara larga in lumea vedetelor, poate de acceptat in cazul acestora, a inceput sa il foloseasca si familiile normale. Oare ce ii determina? Oare nu pleaca semnarea unui astfel de acord de la premisa ca viitoarea casatorie este in pericol de a nu fi "pana la adanci batraneti"? Oare nu sufera dragostea dintre ei de o anumita temere ca se va incheia? Personal sunt impotriva unor astfel de acorduri.

Miles Massey (jucat surpinzator de bine de George Clooey) este un avocat specializat in divorturi, care se indragosteste la prima vedere de o clienta adversara, Marylin (Catherina Zeta-Jones), pe care o aduce in sapa de lemn. In acea clipa, ea isi determina noul ei scop: aceea ca sa il faca sa o doreasca, sa isi ia revansa si sa il lase pe el fara avere.

Urmeaza o adevarata vanatoare de comori, condimentata din plin cu viclenii si tertipuri tipic avocatesti. Va fi ea suficient de rece ca isi duca la bun sfarsit aceasta incercare sau va renunta din cauza puternicei atractii dintre ei?

Tot filmul se centralizeaza pe contractul prenuptial. El este semnat si apoi rupt de nenumarate ori. Cum este mai bine: cu el sau fara el? Va suferi dragostea daca este semnat sau va inflori daca nu exista?

Nota 8/10
Jovi

Niciun comentariu: