joi, 27 martie 2008

The Cider House Rules




The Cider House Rules
In rolurile principale Charlize Theron, Tobey Maguire

Un film care m-a facut sa ma simt bine si increzator in viitor. Fiecare persoana poate avea sansa sa ajunga ce vrea in viata, trebuie numai sa aiba curaj sa isi asume riscurile. Insa, uneori locul de unde apartii si acela la care vrei sa ajungi este acelasi. Ca si personajul principal din acest film, trebuie sa faci o calatorie (sau o schimbare a mediului) pentru a descoperi aceasta.

Este povestea dintr-un orfelinat, condus de doctorul Wilbur Larch (Michael Caine). Acesta are in grija in felul sau simplu de toti copiii de aoclo, iar favoritoul sau este un adolescent istet, Homer Wells (Tobey Maguire). Il educa pe acesta pentru a ramane succesorul sau, il invata totul despre medicina si despre felul gingas cum trebuie sa se poarte cu ceilalti copii, pana la adoptarea lor. Insa el spra pe ascuns sa vada lumea pentru a-si cunoaste menirea.

Venirea pentru un avort (ilegal intr-un asemenea loc) a lui Candy (Charlize Theron) si a logodnicului ei, Wally, ii ofera oportunitatea pe care o visa. Este luat pentru a munci in ferma de mere a familiei lui Wally, care pleaca la razboi. Intre Candy si Homer se naste o poveste pasionala, poate nu chiar de dragoste, ci doar sub impulsul momentului, profitand de conjunctura.

Incepe astfel sa cunoasca viata si greutatile ei. Este ea prima lui iubire? Va reusi sa o pastreze? Viata lui de la ferma este ceea ce isi doreste sau doar o parte a iluminarii spre intoarcerea in locul de unde apartine?

Un film plin de invataminte si de situatii neprevazute ale vietii, care mi-a placut mult, cu un scenariu al lui John Irving, dupa propriul sau roman. Charlize Theron joaca unul dintre primele sale roluri importante si care arata un pic din actrita completa care este pe cale sa devina. Nominalizat la 3 premii Oscar in 2000 (cel mai bun film si cel mai bun regizor), a castigat doar unul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar-Michael Caine.


Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: