sâmbătă, 29 martie 2008

Jumper




Jumper
In rolurile principale Samuel L. Jackson, Hayden Christensen, Jamie Bell

Un film SF modern, cu o poveste destul de noua, insa realizat intr-o maniera destul de comerciala, fara probleme psihologice, facut sa placa marelui public (in primul rand, prin accentuarea povestii de dragoste).

David Rice descopera in adolescenta ca este posesorul unei puteri extraordinare. Aceea de a se teleporta "oriunde si oricand", fara a tine cont de nici o opreliste. Pleaca de acasa si ajunge la New York, unde incepe sa isi dezvolte puterea in propriul beneficiu. Sparge cateva banci, doar din dorinta de a deveni bogat si independent. Se plimba in jurul lumii, cunoaste multe fete, dar gandul ii ramane totdeauna la prietena sa din copilarie.

In momentul cand se reintoarce sa o vada si sa o determine sa plece cu el prin lume, ascunzandu-i insa puterile lui, isi da seama ca nu este singurul "jumper" din lume si, mai mult, este urmarit de paladini, oamenii condusi de Samuel L. Jackson care incearca sa il omoare pe el si pe cei asemenea lui. Din acest moment, incepe lupta de urmarire dintre cele doua tabere. O lupta interesanta, compusa din arme neconventionale si teleportari succesive.

Filmul se deruleaza destul de rapid, este antrenant si bun pentru un film de actiune. Alt potential sigur nu are. Se pare ca va face parte dintr-o trilogie, de aceea sfarsitul lasa loc de comentarii si de continuare, bineinteles.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: