duminică, 20 aprilie 2008

What Dreams May Come




What Dreams May Come
In rolurile principale Robin Williams

Un film care impresioneaza mai mult prin frumusetea mesajului, decat prin realizarile artistice. O persoana care isi iubeste sotia, dragostea vietii lui, peste orice inchipuire, trecand peste orice obstacole, fie ele pe Pamant, fie in Rai sau in Iad pentru a-i fi aproape pentru totdeauna.

Intalnind-o pe un lac in Elvetia, Chris Nielsen (Robin Williams) a jurat iubire vesnica lui Annie. Fara sa stie ca vesnicia nu se opreste la viata, ci continua dincolo de ea. In clipa cand si-au pierdut, intr-un accident cei doi copii, s-au simtit sfarsiti. Mai ales ea, care incearca sa se sinucida.

Numai ca, patru ani mai tarziu, intr-un alt accident rutier, moare si el. Din acel moment, patrundeem intr-o lume de si din vis. Chris ajunge, insotit de Albert (Cuba Gooding jr.) intr-un cadru feeric, existent intr-unul din tablourile pictate de Annie, lumea unde vroiau ei doi sa se retraga la batranete si nu au reusit sa o aiba.

Iar cand afla ca ea, in cele din urma, s-a sinucis, vrea sa o regaseasca si sa ramana impreuna pentru totdeauna. Cu puterea pe care numai dragostea ti-o poate da, cu un curaj nebunesc insuflat de iubire, trece din Rai in Iad pentru a-si recastiga femeia vietii lui.

Inca un film care imi dovedeste ca unul dintre actorii mei favoriti, Robin Williams, este un interpret complet. Cunoscut mai mult ca un comedian veritabil, iata-l in acest film (si nu e singurul) facand un superb rol dramatic si plin de inima si pasiune. Un film care are un motto greu de inteles, dar care se dezvaluie in totalitate aici: "Uneori cînd cîştigi, pierzi, Uneori cînd pierzi, cîştigi".

Un film care dovedeste ca dragostea poate trece peste orice bariere...ale timpului, ale spatiului, ale normelor sau preconceptiilor sociale, ale religiei...si nimeni si nimic nu te poate opri sa o ai...

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: