luni, 14 aprilie 2008

Music and Lyrics




Music and Lyrics

Regia
Marc Lawrence
In rolurile principale Drew Barrymore, Hugh Grant

Nimic nu te relaxeaza mai bine intr-o duminica seara decat o comedie romantica buna. Iar cand aceasta are un scenariu inovator, multa muzica buna si doi interpreti cunoscuti si perfect mulati rolurilor e cu atat mai bine. Rezulta un film interesant, care merita urmarit.

Filmul incepe cu un videoclip gen VH1, care infatiseaza o melodie a formatiei Pop din anii '80 (
http://www.youtube.com/watch?v=S0A7dtdc-nU). Dupa 15-20 ani, unul dintre membrii formatiei, acum separata, Alex Fletcher (interpretat de Hugh Grant) se zbate pentru supravietuirea artistica, cantand vechile hituri la targuri, in parcuri de distractii sau la revederi ai fostilor adolescenti din anii de glorie.

Inca simpatic si cu un talent ascuns de compozitor, primeste o oferta tentanta de la una dintre cantaretele in voga ale momentului, Cora Corman, de a compune o melodie si de a o canta cu ea in duet. Un termen scurt si temerile lui de a nu gasi un textier potrivit il infricoseaza.

In acel moment, in apartamentul lui apare ingrijitoarea de plante Sophie Fisher (Drew Barrymore), care ingana cantecele si, in gluma, spune cateva versuri, care insa il uimesc si il determina sa ii solicite sa devina textierul lui.

Intalnirea lor inseamna relansarea lui Alex. Atat pe plan profesional, pentru ca piesa lor este plina de succes, dar si pe plan personal. Pe de o parte, isi recapata increderea in sine si in posibilitatile lui muzicale, iar pe de alta parte, intalneste faptura care ii lipsea pentru a-si lua din nou zborul.

Melodia compusa de ei si imagini din film:




Nota 8/10
Jovi

Niciun comentariu: