luni, 7 aprilie 2008

The Longest Yard





Echipa Sfarma-Tot (2005)

The Longest Yard


Regia
Peter Segal

In rolurile principale Adam Sandler, Chris Rock, Burt Reynolds

Adam Sandler este unul dintre actorii mei de comedie favoriti. Iar cand cadrul filmului este un penitenciar american si are un subiect sportiv, este cu atat mai interesant. Rezulta astfel o comedie relaxanta si antrenanta, care merita sa fie vizionata.

Un fost jucator din liga de fotbal american (celebrul NFL), Paul Crewe (Adam Sandler), celebru pentru faptul ca a fost primul jucator care a "aranjat" un meci, traieste din mila prietenei sale bogate. Intr-o noapte de betie, pleaca cu masina acesteia si face un accident in lant cu masinile Politiei. Este trimis la inchisoare, iar acolo directorul acesteia, mare amator de fotbal, il determina sa antreneze o echipa pentru a juca impotriva gardienilor.

In acest moment, toti criminalii trecuti la categoria "cei mai periculosi" incearca sa intre in echipa, avand in vedere adversarul. Iar meciul final este o adevarata intoarcere in timp pentru Paul Crewe, atat ca stil de joc, cat si momente psihologice: i se ofera sansa sa plece mai devreme din inchisoare in schimbul "aranjarii" partidei.

Un remake dupa un film din 1974 cu Burt Reynolds in rolul principal (care si-a asumat si aici rolul antrenorului), considerat de multi mai bun decat originalul. Foarte amuzant si relaxant. Perfect pentru o zi obositoare (sau trista).

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: