sâmbătă, 5 aprilie 2008

1408




1408
In rolurile principale Samuel L. Jackson, John Cusack

Seria filmelor de suspans-horror continua, cu o adaptare a unei nuvele scrisa de Stephen King. Si iata inca un film care nu m-a dezamagit, nu m-a ingrozit asa de mult incat sa imi displaca vizionarea, chiar subiectul mi-a parut bine inchegat, cu o anumita substanta a scenariului care putea face o pelicula remarcabila.

Mike Enslin (John Cusack) este un autor de carti asupra unor locuri in care se semnaleaza prezente si lucruri paranormale. Insa el vrea sa demonteze toate aceste conceptii si sa demonstreze ca nu exista viata dupa moarte, ca nu exista fantome, ca nu exista locuri bantuite. Si reuseste in toate cazurile.

Pana intr-o zi cand aude despre camera 1408 de la hotelul Dolphin din New York, unde au avut loc mai multe morti, mai multe disparitii. O camera inchisa pentru vesnicie de managerul hotelului (Samuel L. Jackson), pentru a nu mai exista probleme in administrarea locasului. Insa Mike este foarte insistent si reuseste sa se cazeze acolo.

Si, in acest moment, incepe o adevarata aventura plina de suspans. Majoritatea momentelor din film se petrec in camera 1408, care devine un adevarat personaj, care ii influenteaza nu numai actiunile, dar si gandurile lui Mike Enslin, ii implica familia pierduta si il ataca oridecateori acesta spera ca a scapat de influenta malefica a locului in care se afla.

Iar ceea ce e malefic este faptul ca "1408" are propria constiinta, una proprie unui razboinic inteligent care ataca. Incepe prin a-si cunoaste dusmanul, intra in gandurile lui si apoi ataca, luand forma temerilor de care sufera adversarul. Astfel, in momentul in care in camera apare tocmai sotia de care s-a separat si fiica sa, care a murit de o boala cumplita, Enslin este pierdut.

Filmul lasa o senzatie ambigua spre sfarsit...a fost real ce s-a petrecut sau a fost doar o transfigurare a mintii lui Enslin? Nu ma pronunt, intrucat intrebarea staruie si in mintea mea...

Si un raspuns poate fi o problema de reflectat. Enslin intreaba, la un moment dat, camera "De ce nu ma ucizi odata?!". raspunsul a fost: "Pentru ca toti clientii nostri se bucura de liberul arbitru".

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: