luni, 21 aprilie 2008

Awake




Awake

Regia
Joby Harold
In rolurile principale Jessica Alba, Hayden Christensen

"In fiecare an, unul din 700 de pacienti ramane constient sub anestezie in timpul operatiei". Un caz medical cunoscut sub denumirea de "constienta sub anestezie' (awake). Un subiect interesant, destul de real, care reprezinta tema centrala a filmului. Inca de la inceput, prezentarea acestor cazuri m-a incitat, iar continuarea nu a lasat de dorit.

In rolul principal, este tanarul Harold (Hayden Christensen), care este bolnav de inima si are nevoie de un transplant. Fiind bogat, in jurul se naste o adevarat conspiratie, care o antreneaza pe prietena si apoi sotia lui si pe cel mai bun prieten, care "intamplator" era medic chirurg. Subiectul urzelii era averea sa.

Trecand peste sfaturile mamei sale si gasind inima care se plia grupei sangvine, accepta sa se casatoreasca cu o zi inainte si sa fie operat de tanarul prieten, desi era inexperimentat. Este anesteziat, insa ajunge in faza "constintei anestezice", incapabil sa faca vreo miscare sau sa incerce orice fel de gest, insa poate sa simta, sa auda si chiar sa mearga prin alte incaperi, detasandu-se de corpul sau.

Un film deosebit de interesant, poate un pic slab sub aspectul trairilor si emotiilor transpuse de interpreti, dar care reliefeaza un aspect mai putin cunoscut al tehnicii medicale.

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: