luni, 28 aprilie 2008

El Orfanato




El Orfanato/The Orphanage

Regia
Juan Antonio Bayona
In rolurile principale Belen Rueda, Fernando Cayo

Un film de groaza spaniol mai putin tipic si mai putin terifiant decat cele clasice. Lipsit total de sange sau de creaturi monstruoase, el se dezvolta pe tema vietii de dupa moarte si influentei persoanelor decedate asupra locurilor in care au trait.

Filmul incepe prin imaginea micutei Laura, jucandu-se la orfelinatul in care statea, pentru ca, dupa trecerea anilor, sa cumpere acest loc si sa spere sa il redeschida pentru copiii cu probleme de sanatate. Micul sau fiu adoptat, Simon, se simte foarte degajat aici, ia, in curand, incepe sa aiba niste prieteni imaginari.

In momentul cand are loc inaugurarea orfelinatului, Simon dispare si nu se gaseste nici o urma a lui. Singura care prelungeste cercetarile dincolo de taramul imaginarului este Laura. Cheama un medium, care descopera prezenta unor copii invizibili, fostii ei colegi de la orfelinat. Ramane singura, incercand sa retraiasca momentele din trecut si sa transforme locul in ceea ce a fost odinioara.

Centralizat in jurul dragostei de mama, filmul nu ofera insa momentele de tulburare si nici suspansul necesar pe care le asteapta spectatorul de la un film catalogat "horror". O nota buna insa pentru interpreta principala feminina, Belen Rueda, vazuta ieri si in "Mar adentro".

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: