duminică, 6 aprilie 2008

Waking Up in Reno




Waking Up in Reno

Regia
Jordan Brady
In rolurile principale Charlize Theron, Patrick Swayze, Billy Bob Thornton, Natasha Richardson

Un film considerat de mine "de casa", asa cum erau unele filme in aprecierile celor care inchiriau casete video in anii '90 in Romania. Asa cum credeam, intr-un orasel, intr-o comunitate mica, toata lumea se cunoaste cu toata lumea. Si, de aceea, relatiile dintre acesti oameni apropiati intrec uneori limitele stabilite. Filmul chiar este subintitulat "ei sunt patru prieteni apropiati, unii mai apropiati decat altii".

Este un patrulater conjugal: Lonnie Earl (Billy Bob Thornton) casatorit cu Darlene (Natasha Richardson); cel mai bun prieten al sau, Roy (Patrick Swayze), casatorit cu Candy (Charlize Theron). Viata lor este simpla, intr-un orasel din America si este cuprinsa de rutina zilnica: serviciu, casa, prieteni. Chiar daca se mai incurca uneori lucrurile, nimeni nu trebuie sa afle.

Intr-o zi, cei patru se hotarasc sa plece intr-o excursie in Reno, Nevada, renumit pentru cazinourile sale, pentru consursul de camioane "Monster Jam" si pentru faptul de a fi "the biggest little city in the world". Numai ca distractie se intersecteaza cu multiple complicatii pe plan sentimental.

Roy este un barbat lipsit de fermitate, iar prima izbucnire are loc tarziu, dupa 30 de ani. De ce este pricinuita? De faptul ca sotia sa, Candy este insarcinata, dar nu cu el, ci cu cel mai bun prieten al sau, Lonnie. Candy si Darlene sunt doar niste domnite de provincie, un pic prostute, mereu in urma sotilor lor. Iar Lonnie este un cow-boy de moda veche, o persoana careia nu ii pasa deloc de cei din jur, poate cu exceptia sotiei uneori.


Filmul este cateodata amuzant, desi in multe momente se dezbat multe probleme psihologice. Actorii au interpretari contradictorii: Patrick Swayze joaca ezitant si pare intr-o panta descendenta, Charlize Theron nu are un rol de substanta (dar arata foarte bine in acest film), iar Billy Bob Thorton salveaza filmul, printr-un joc foarte bun, potrivindu-se foarte bine.

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: