marți, 24 februarie 2009

We Own The Night



We Own The Night

Regia
James Gray
In rolurile principale Mark Wahlberg, Eva Mendes, Joaquin Phoenix, Robert Duvall

Un thriller politist in adevaratul sens al cuvantului, cu urmariri de masini spectaculoase, cu impuscaturi, cu sange, violenta, intr-un New York acaparat de mafia ruseasca. O familie de politisti are doar un fiu care nu a urmat aceasta meserie si, in schimb, este administrator intr-un bar de renume, insa plin de persoane dubioase, din lumea interlopa. Acesta este Joaquin Phoenix, unul dintre actorii pe care ii stimez mult, mai ales dupa rolul magistral din Walk the Line.

Bobby, pentru ca despre el este vorba, este constient ca, pe langa succesul pe care il doreste pentru barul sau, trebuie sa faca doua lucruri importante: in primul rand, sa priveasca toti clientii la fel, indiferent daca este vorba despre oameni obisnuiti sau mafioti rusi, fara sa il intereseze ce fel de afaceri invart acestia, si, in al doilea rand, ca nimeni sa nu afle ca provine dintr-o familie de politisti. Numai ca lucrurile nu sunt niciodata asa de simple. Totul se schimba in clipa in care tatal sau si fratele sau incep o actiune de anvergura impotriva Mafiei rusesti, distribuitoare a drogurilor in New York.

Cei doi frati sunt in tabere diferite, desi sentimentele lui Bobby sunt profund familiale. Cand afla ca fratele sau este impuscat in fata, aproape de moarte, decide sa treaca de partea politiei si sa devina informator. Este descoperit imediat insa si apoi trebuie sa fie protejat de Politie. In cursul unei urmariri spectaculoase, purtata pe o ploaie torentiala (unul dintre momentele interesante ale filmului), tatal sau este ucis apandu-l. Drama lui este enorma si decide sa razbune aceasta moarte. Se inroleaza in Politie si capata dezlegarea sa ajute la rezolvarea cazului.

Pe langa Joaquin Pheonix, filmul mai are in distributie si alti actori cunoscuti, cum ar fi Robert Duvall, dar si seducatoarea Eva Mendes, in rolul prietenei portoricane a lui Bobby, fata care traieste cu frica in suflet datorita implicarii prea mari la limita ilegalitatii a acestuia. De aceea, in final, alege despartirea, intoarcerea la mama sa si linistea, in locul vietii plina de pericole alaturi de prietenul ei. Rezulta un film antrenant, plin de momente neprevazute, desi pare doar un film politist obisnuit. Nu este, merita.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: