joi, 5 februarie 2009

Bangkok Dangerous



Bangkok Dangerous

Regia
Oxide Pang Chun, Danny Pang
In rolurile principale Nicolas Cage, Philip Waley

Nicolas Cage e un nume care atrage si ma atrage spre vizionarea filmelor lui. Numai ca revin la parerea mea ca un actor bun, mare, talentat, nu poate face un film bun daca nu exista si un scenariu de valoare. Aici, din nou, daca nu era actorul principal, filmul era unul mediocru, cu el a devenit unul mediu. Este un film de actiune, despre un criminal care isi traieste clipele de glorie si de constiinta la Bangkok, unde viata lui isi schimba registrul prin intalnirea unor oameni deosebiti de ceilalti de pana atunci.

Il intalnim intai la Praga, comitand crime comandate asupra unor oameni-tinta si primind multi bani in schimb. Un tip de o inteligenta rece, care nu este vazut de nimeni, nu este cunoscut si vrea sa isi traiasca viata in acest fel. Urmatorul sau popas, este capitala Thailandei, unde un cap al lumii interlope ii propune patru crime, contra unor sume mari de bani. In fiecare loc in care merge, el angajeaza un localnic sa ii poarte pachetele surprinza, unde se afla adesea arme, droguri sau obiecte necesare crimelor.

Aici, Joe (Nicolas Cage) il intalneste pe Kong (Shahkrit Yamnarm), un tanar care cauta un castig in orice imprejurare. Acesta il cucereste prin dorinta sa de afirmare si prin faptul ca il asculta in orice imprejurare. De altfel, intr-o zi, ia bataie pe strada, incercand sa pastreze pachetul pentru Joe. Astfel, acesta decide sa il invete pe Kong tot ceea ce stie, lectie care poate desemna predarea stafetei pentru o persoana mai tanara.

Cand Joe se loveste la mana intr-o escapada cu motocicleta, intalneste intr-o farmacie o cea de-a doua persoana care ii va schimba conceptiile despre viata si anume asistenta surdo-muta Fon (Charlie Young), de o frumusete rapitoare pentru asasinul platit. Incepe sa se intalneasca cu ea si este momentul cand vechile sale indemanari isi pierd din valoare. Ultima sa victima, un politician despre care Kong ii spusese ca este un om bun si apreciat de thailandezi, ii rastoarna toate ierarhiile si principiile de criminal. Finalul este unul al gestionarii acestora si al descoperirii cai corecte pe care trebuie sa o urmeze de acum inainte in viata.

Spectaculos pe alocuri, reuseste sa se vada premisele unui film de actiune, dar nu unul de calitate, ci unul obisnuit, fara prea multe valente de succes. Acoperirea de drame existentiale pare insa ca scade din valoarea acestuia, mai ales dorinta lui Joe de a deveni un om bun nu reuseste cu adevarat, el fiind urmarit tot timpul de crimele sale si de regulile pe care el insusi si le-a impus, care ii sugruma sentimentele care apar. Putea iesi o poveste de dragoste simpatica insa. Nu recomand.

Nota 6/10
Jovi

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mda, nici pe mine nu m-a prins filmul asta. Idea promitea dar parca nu mi-a placut punerea in scena. cred ca montajul trebuia sa fie un pic mai alert. Si fara povestea aia de dragoste cu surdo-muta. Ar fi iesit un action pur. Poate varianata originala regizata de aceeasi Pang brothers e mai buna. cred ca o s-o caut.
http://www.imdb.com/title/tt0263101/

Jovi Filme-cărți.ro spunea...

O sa o incerc si eu, desi daca e regizata de aceiasi, nu cred ca e mare diferenta...