duminică, 1 februarie 2009

Donkey Xote



Donkey Xote

Regia
Jose Pozo
In rolurile principale David Fernandez, Andreu Buenafuente

Am inceput acest film de animatie acum vreo luna si tot am amanat sa il termin, nu exista motivatie. Nu sunt un fan absolut al acestui gen de filme, asa ca nu era o asteptare prea mare. Filmul este o adaptare pentru copii a aventurilor lui Don Quijote, dintr-o alta perspectiva, aceea a lui Rucio, magarul lui Sancho Panza.

Continua cautarile pentru dragostea lui Don Quijote, Dulcineea, fiinta pe care acesta nu vazut-o niciodata, dar pe care Sancho pretinde ca a zarit-o macar pentru o clipa. Este insa o epoca in care toti cavalerii pretind a fi Don Quijote pentru ca Cervantes nu a lasat nici un indiciu clar cine este adevaratul cavaler ratacitor. Pentru aceasta, se organizeaza un turnir la Barcelona in care cel care va castiga va fi adevaratul Don Quijote.

Pentru ca, inainte de lupta, calul sau Rocinante sufera rani serioase, Rucio, in jurul caruia se centreaza intreaga intriga, va deveni "armasarul" lui Quijote si il salveaza pe acesta de la infrangere. O poveste antrenanta, in care totul e posibil, chiar si imposibilul.

Considerat cel mai bun film de animatie facut de cinematografia spaniola, este unul care intra in tiparul ultimilor ani: imagini 3D, poveste amuzanta, voci de succes, animale care vorbesc. Tipic, nimic neasteptat. De aceea, mi se pare ca nu ma mai surprinde in acest
gen de filme aproape nimic. Toate par croite dupa acelasi tipar si trebuie sa existe o poveste neasteptata pentru a fi ceva realmente bun. Ceea ce nu e cazul cu aceasta poveste.

Nota 5/10
Jovi

Niciun comentariu: