sâmbătă, 21 februarie 2009

The Condemned




The Condemned

Regia
Scott Wiper
In rolurile principale Vinnie Jones, Steve Austin

De multe ori am spus ca nu intotdeauna vreau sa urmaresc filme de referinta, filme clasice sau filme promitatoare. Ei bine, aseara aveam nevoie de un film pe care sa nu il gandesc, sa nu imi genereze sentimente, care sa fie simplu. Si sunt doua astfel de filme, in cazul meu: comediile gen parodie, care ma fac sa zambesc si sa ma relaxez sau filmele de actiune, una spectaculoasa, care prinde spectatorul asupra subiectului. Am ales al doilea gen, ca sa uit o saptamana grea.

Internetul genereaza profit pentru cei care stiu cum sa il foloseasca sau pentru cei care stiu sa manipuleze publicul. Imi amintesc cum, in anii trecuti, a fost o isterie cu persoana care alesese sa se sinucida live pe internet. In acelasi fel, decurge acest film: un multimilionar american decide sa fac un fel de emisiune-concurs (reality show) in direct la care sa participe zece condamnati la moarte din diferite tari. In 30 de ore de la deschiderea emisiunii, neachiziotionata de nici o televiziune, transmisa doar prin internet, doar unul dintre ei trebuia sa supravietuiasca, cel mai putenic, si devenea liber si cu multi bani in buzunar.

Unul dintre cei zece este Jack Conrad, un fost agent al CIA, care insa mai practica pentru ceva bani fosta lui meserie, fiind contractat pentru misiuni sinucigase in America Centrala. Intr-una din acestea, este prins si condamnat la moarte. Desi fioros la infatisare, cu multa forta si aptitudini de ucigas, este o persoana blanda si cu suflet si care nu poate ucide pe cineva nevinovat. El este cel care lupta impotriva celor cu sange rece si imporiva multimilionarului, care doreste sa isi faca audienta si care ajuta doar pe unul dintre cei zece, conform intelegerii secrete, stabilita anterior concursului.

Actiunea este palpitanta, luptele si cautarea celor care trebuie ucisi au loc pe o insula pustie, intr-o jungla impanzita de camere video sau de cameramani camuflati printre tufisuri. Normal ca se ajunge la happy-endul tipic american, trebuie sa castige cel mai bun, desi fortele care luptau importiva lui sunt feroce si impresionate. Insa, pentru un fan al acestui gen de filme este unul peste medie, desi nu cu adevarate calitati artistice.

Nota 5/10
Jovi

Niciun comentariu: