marți, 13 ianuarie 2009

Street Kings



Street Kings/The Night Watchman

Regia
David Ayer
In rolurile principale Keanu Reeves, Hugh Laurie

Se pune intrebarea (din nou) daca un actor mare poate determina ca un scenariu mediu sa creasca valoarea filmului, astfel incat acesta din urma sa ajunga un film mare. Am o parere foarte buna despre Keanu Reeves. Pe langa marele succes din seria Matrix, a jucat in filme care mi-au placut la timpul lor, totusi fara succese mari la critica sau la premii (mentionez insa unul dintre filmele mele favorite, in care joaca alaturi de Charlize Theron, si anume Sweet November).

Si astfel se iau ingredientele unui film de actiune, politist, se adauga un politist rau, interpretat de Keanu Reeves si se doreste astfel sa apara un film de succes, mai ales la public. Treaba care ii reuseste, mai cu seama datorita carismei lui, in rest insa slabut. Tom Ludlow este un politist aflat in mijlocul contradictiilor.

Si astfel se iau ingredientele unui film de actiune, politist, se adauga un politist rau, interpretat de Keanu Reeves si se doreste astfel sa apara un film de succes, mai ales la public. Treaba care ii reuseste, mai cu seama datorita carismei lui, in rest insa slabut. Tom Ludlow este un politist aflat in mijlocul contradictiilor. Rau, crud, nu se opreste la a aresta criminalii sau traficantii de droguri, ci ii impusca cu sange rece, pentru a fi acoperit apoi de colegii lui si de seful lui, un om enigmatic, aflat si el inaintea ascensiunii pe o functie importanta, interpretat de un alt actor pe care il respect foarte mult, Forest Whitaker.

Lumea dimprejurul acestora este plina de politisti corupti, iar in clipa cand este ucis langa el fostul sau partener, Ludlow decide sa ia cautarea criminalilor pe cont propriu, chiar impotriva propriilor colegi. Din nefericire, toata aceasta lupta se intoarce impotriva sa, intrucat secretele dezlegate aduc invinuiti din propriul departament. Astfel, acestia intorc foaia si din cautator devine cautat de Politie pentru o crima nesavarsita.

Ludlow este politistul pe care fiecare din noi il doreste de veghe asupra vietii noastra, dar nu dorim sa stim metodele si mijloacele prin care el reuseste. Nu se da nici o clipa batut, desi deseori se afla pe marginea prapastiei, in apropierea mortii. Pentru el, conteaza numai adevarul. Cu viciile sale (sticlutele de votca consumate in masina, cu voma din fiecare dimineata), cu ranile provocate de infractori, cu masina sa extravaganta, el reuseste sa ne apropie si sa fim de acord cu ceea ce realizeaza, in ciuda sangelui raspandit in jur. Un film cu mult sange si multa violenta, care cu siguranta nu place tuturor, insa linia scenariului nu e plictisitoare si aduce si cateva surprize si intorsaturi de situatie.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: