marți, 6 ianuarie 2009

Step Brothers



Step Brothers

Regia
Adam McKay
In rolurile principale Will Ferrell, John C. Reilly

Intr-adevar, unele filme slabute cresc in calitatea aprecierii atunci cand sunt vizionate intr-un grup de prieteni. Asa a facut si Step Brothers, care nu este altceva decat o comedie cu si despre prosti, cu multe momente amuzante, cu altele copilaresti, dar care, in ziua care a urmat petrecerii de Revelion, a facut deliciul nostru, am comentat fazele simpatice si in zilele urmatoare, deci, cu alte cuvinte a fost filmul serii.

Ce face savoarea acestui film? Cei doi baieti-barbati, rasfatati fiecare peste masura de catre parintele ramas singuri se regasesc in situatia de a deveni, dintr-o data, frati vitregi la varsta de 40 de ani. Felul in care traiesc dovedeste cel mult atingerea varstei de 6-7 ani, luptandu-se inca cu sabiile ninja, locuind inca in casute din copac, privind emisiuni de desene animate. Un singur gand ii uneste si anume pasiunea pentru muzica.

Dale are 40 de ani si inca locuieste cu tatal sau. Nu munceste, refuza orice munca, doar apara cu orice pret setul sau de tobe. Brennan are 39 de ani, locuieste cu mama sa, fusese un talent in devenire al muzicii, insa o infrangere prematura l-a indepartat, se pare, iremediabil. Dupa casatoria parintilor sai, cei doi devin, la inceput, dusmani, apoi prieteni uniti intr-un singur scop: sa distruga casatoria parintilor. Iar sfarsitul este inversat: devin oameni responsabili si isi dau seama de greselile facute.

Chiar daca este, cum am spus, un film despre prosti (pentru ca asta sunt cei doi frati vitregi), este incredibil de amuzanta si, trecand peste vulgaritatile de moment, reuseste sa fie o comedie de calitate, care binedispune orice persoana. Pe noi oricum a reusit.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: