luni, 26 ianuarie 2009

The Mistress of Spices


The Mistress of Spices

Regia
Paul Mayeda Berges
In rolurile principale Aishwarya Rai

Desi pleaca la drum cu o poveste fantastica, departe de lumea reala, cu toate ca actiunea se petrece in zilele noastre, in San Francisco, totusi a rezultat un film dulce, cu o poveste romantica dintre doua persoane total diferite si care ascund fiecare secrete care le determina actiunile si chiar viata.

In copilarie, Tilo (Aishwarya Rai) avea viziuni si le folosea pentru binele comunitatii. Numai ca talharii au incercat sa o rapeasca pentru a o folosi in cautarea unor comori.Fuge si este salvata de un fel de secta a mirodeniilor, unde este invatata totul despre acestea, dar, in schimb, trebuie sa respecte toata viata anumite reguli, cum ar fi: sa nu iasa niciodata din magazinul pe care il va avea, sa nu atinga pielea nici unei persoane sau sa foloseasca cunostintele dobandite numai pentru altii, nu si pentru propria persoana.

Ajungand in America, incearca din toate puterile sa respecte regulile, ajutand, cu darul ei de clarvazatoare, pe toti clientii sai. Numai ca, intr-o zi, zareste pe geam un motociclist, pe Doug (Dylan McDermott), si el purtator al unui trecut misterios, pe care inca nu l-a inteles. Regulile sunt incalcate, iar intreaga ei viata este data peste cap, iar, in curand, trebuie sa aleaga intre dragoste si o viata echilibrata, alaturi de mirodenii.

Aflam multe despre condimente si mirodenii, lucruri necunoscute, fiecare dintre acestea fiind in legatura cu un sentiment uman: „ Sofranul - este pentru noptile singuratice, pentru a straluci si a atrage dragostea in viata ta. Scortisoara - este cea care leaga prietenii. Chendra, praful pomului de nisip, te ajuta sa scapi de durerea amintirilor”. Aishwarya Rai este la fel de frumoasa cum o lauda indienii, merita urmarita macar numai pentru acest lucru. Un film relaxant, fara mari pretentii, bun insa pentru o dupa-amiaza de week-end, impreuna cu partenerul/partenera.

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: