joi, 24 ianuarie 2008

No Reservations



No Reservations

Regia
Scott Hicks
In rolurile principale Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart

Un film foarte bun, o drama romantica despre o doamna bucatar-sef, interpretatata magistral de Catherine Zeta-Jones, care este fascinata de meseria ei pe care o vrea perfecta. Astfel, pana si micul dejun devine o mancare sofisticata, pana si sedintele zilnice de terapie psihiatrica se transforma in mese in care incearca noi feluri gastronomice pe cobaiul "psihiatru".

Toata viata ei rutinata este data peste cap de doua lucruri, aparitia neasteptata a doua noi personaje in viata ei: nepotica ei de doar noua ani, Zoe, ajunsa pe capul ei datorita decesului intr-un accident a surorii ei si, mai ales, un nou adjunct bucatar, plin de viata si care incearca sa ii inveseleasca bucataria de la restaurantul la care lucrau impreuna.

Il vede ca o amenintare la adresa sigurantei de sine si mai ales la adresa postului ei, astfel incat incearca orice ca sa il faca sa plece. In final, va trebuie sa aleaga intre a continua sa creada ca meseria este viata ei sau sa isi dea seama ca aceasta e doar o mica parte din univers.

Inainte de a-l viziona, va rog sa mancati ceva sau sa aveti ceva bun pregatit pentru dupa film. Pentru ca fascinatia preparatelor, varietatea si culoarea lor, precum si pofta cu care le "devoreaza" unele personaje, v-ar putea face un gol in stomac si nu e bine sa intrerupeti vizionarea unui film care te aduce in pragul unui "orgasm culinar". Mai ales ca, pentru acest film, din cele citite de mine, actorii au luat adevarate lectii de gastronomie din partea unor bucatori profesionisti.

Un film recomandat celor care vor sa isi faca din cariera intregul centru al universului vietii si ii neglijeaza pentru aceasta pe toti cei care se invart in jurul lor. Ei vor invata ca nu totul se reduce la cariera, ci aceasta e doar o mica parte, esentiala, dar nu fundamentala.

Nota 8.5/10.
Jovi

Niciun comentariu: