duminică, 27 ianuarie 2008

Digital Reaper (Dot.Kill)


Digital Reaper (Dot.Kill)

Regia
John Irvin
In rolurile principale Armand Assante, Sonny Marinelli

Un film care ilustreaza foarte bine efectele malefice pe care le poate aduce cateodata "era tehnologiei" asupra oamenilor, daca informatiile ajung in mana unui criminal. Acesta, avand un alibi perfect construit, isi gaseste victimele in conducerea celor mai mari companii din America, ii omoara pe fiecare in stil diferit si isi transmite fiecare executie pe Internet in direct, cat si pe ecranele gigantice din centrul New-Yorkului.

Acest lucru fascineaza, dar in acelasi timp ingrozeste toti spectatorii involuntari. Armand Assante joaca rolul politistului Daines, care se afla pe urmele criminalului, fara a avea insa cunostinte informatice. Vrea insa sa reuseasca cu toata convingerea. Aceasta pentru ca se afla in ultima misiune a vietii lui. Nu din cauza pensionarii, ci din cauza unei boli de plamani care ii va fi fatala.

Superiorii ii dau ca ajutor un specialist al tehnologiei internetului, Adam, o persoana care are alt stil de ancheta, cu totul diferit de ceea ce stia Daines pana atunci. Ca urmare, apare un conflict evident intre ei, degenerand in final cand se constata ca Daines va fi urmatoarea victima a criminalului.

Assante joaca foarte bine rolul politistului aflat spre finalul carierei si este unul dintre cele mai reusite interpretari in care l-am vazut. Pentru el, cele mai importante lucruri sunt sotia, baiatul si meseria, si se va stradui sa nu le tradeze pana la moarte. Aceasta este cheia filmului, si nu urmarirea criminalului si identitatea lui, care este destul de previzibila si nu aduce suspans suficient.

Un film destul de bun, care devine insa plictisitor spre final, datorita lipsei suspansului, specific unui thriller politist.

Nota 6.5/10
Jovi

Niciun comentariu: