luni, 28 ianuarie 2008

Blood and Chocolate


Blood and Chocolate

Regia
Katja von Garnier
In rolurile principale Olivier Martinez, Hugh Dancy, Agnes Bruckner

O drama romantica, al carei subiect se petrece in Bucuresti. O capitala care se lasa vazuta in multe dintre splendorile ei. Filmat mai ales in centrul si in zona istorica a Bucurestiului, acest film dezvaluie lumii si o parte din locurile ideale de vizitat din capitala Romaniei, in culori foarte bune, dar si zona penumbrelor, a cluburilor de noapte, a ungherelor ascunse.

Vivian este urmasa varcolacilor, o femeie-lup, care se simte in siguranta, alaturi de cei de o seama cu ea, in Romania, locul din lume unde acestia nu sunt vanati si unde traiesc de 5000 de ani. Aidan este un pictor interesat de istoria Bucurestiului, de bisericile lui si care este atras tocmai de ceea ce reprezinta Vivian, varcolacii, fiintele care se pot transformadin om in lup.

Intr-o noapte, intr-o biserica, cei doi se intalnesc. Nestiind secretul ei, el se indragosteste de ea si incep sa se intalneasca pe ascuns. Insa pentru familie si cei de o seama cu ea, acesta e un lucru interzisa, astfel incat el trebuie sa reziste vanatorii oamenilor-lup.

M-a atras mult prezentarea Bucurestiului, in culori vii, macar pentru aceasta, filmul merita un plus. Transformarea oamenilor in lupi si actiunea in sine nu prezinta efecte speciale deosebite, semn ca totul s-a facut pe un buget redus. De altfel, nu actiunea da dinamism filmului, ci povestea romantica si trairile personajului principal, care este pus in fata unei mari probleme: iubirea ei poate schimba regulile in cadrul speciei.

In film joaca si cativa actori romani, nu i-am recunoscut decat pe Mihai Calin (aparut brusc, dar foarte scurt, la inceputul filmulul) si Sandu Gruia.

Recomandati acest film prietenilor straini. Macar pentru frumusetea cu care este infatisat Bucurestiul.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: