joi, 24 ianuarie 2008

Impostor




Impostorul (2002)
Impostor

Regia
Gary Fleder
In rolurile principale Gary Sinise

Un film pe care am vrut sa il vad nu neaparat datorita subiectului, ci datorita actorului din rolul principal, care a facut roluri memorabile in Forrest Gump, Apollo 13 sau Green Mile. O fi prieten cu Tom Hanks?

Scenariul este o prelucrare a unei nuvele scrisa de cunoscutul scriitor de science-fiction, Philip K. Dick, in care Spencer Olham (jucat bine de Gary Sinise) interpreteaza rolul unui om de stiinta foarte apreciat, care dintr-o data devine inamicul numarul unu al Pamantului, fiind invinuit de spionaj in favoarea extraterestrilor.

Filmul este antrenant, din aceasta clipa el incearca sa isi demonstreze in fata lumii si a lui insusi identitatea reala si faptul ca nu este aservit nimanui. Gary Sinise e un actor bun, unul de Oscar, si chiar daca filmul nu este unul de prima mana, interpretarea lui da forta si vitalitate acestuia.

Mi-a placut si interpretarea lui Vincent D'Onofrio, in rolul justitiarului trimis pe urmele lui Spencer.
Totusi o ecranizare mai buna lui K. Dick, dupa parerea mea, a fost Minority Report cu Tom Cruise, film pe care l-am vazut in conditii proaste si pe care o sa il revad.

Un film recomandat iubitorilor literaturii si filmelor SF.

Nota 7/10.
Jovi

Niciun comentariu: