joi, 24 ianuarie 2008

Bee Movie




Bee Movie

Regia
Steve Hickner, Simon J. Smith
In rolurile principale Renee Zellweger, Jerry Seinfeld

Nominalizat anul acesta la categoria "Cel mai bun film de animatie" la Globurile de Aur, nu se ridica in nici un caz la inaltimea lui "Ratatouille".

Dupa absolvirea facultatii (de trei zile in versiunea albinelor), sortit la o cariera searbada de muncitor in fabrica de produs miere, Barry Benson nu isi doreste altceva decat sa evadeze din lumea albinelor si sa cunoasca si ceea ce este in afara, respectiv lumea oamenilor. Pleaca si nu respecta singura lege importanta a albinelor: ii vorbeste unui om, respectiv unei florarese care il salvase de la moarte.

Va face totul atunci sa ramana langa ea (Vanessa-prin vocea lui Renée Zellweger) si apoi toata actiunea degenereaza in clipa cand el vede miere in borcanele unui supermarket si se deschide astfel un proces intre albine si firmele producatoare de miere.

Atu-urile acestui film sunt:
-vocea lui Seinfeld, care aduce farmec si o mai mare prezenta comica a albinutei care joaca rolul principal;
-mesajul ascuns al filmului si anume ca orice fiinta (nu numai oamenii) se poate bate pentru egalitate si nediscriminare, dar cu conditia sa isi masoare deciziile si consecintele lor. Barry va castiga astfel procesul cu oamenii, dar cu efecte probabile inimaginabile pentru omenire-distrugerea florei si a planetei.

In ceea ce priveste minusurile filmului, povestea mi s-a parut un pic trasa de par (din cauza ca este animatie probabil), iar impresia este ca filmul se deruleaza foarte repede.

Nota 7/10.
Jovi

Niciun comentariu: