duminică, 9 noiembrie 2008

You, Me and Dupree



You, Me and Dupree

Regia
Anthony Russo, Joe Russo
In rolurile principale Kate Hudson, Owen Wilson, Matt Dillon

Ultimul film din week-end a fost o comedie romantica relaxanta, amuzanta, cu intorsaturi de situatie tipice, insa, ca de obicei, previzibila. Cum am mai spus pe aici, de multe ori este nevoie si de altfel de filme, nu foarte cunoscute, nu cu multe calitati regizorale sau actoricesti, dar de dorit intr-o zi cand nu e nevoie decat de relaxare. Chiar ma gandeam ca sunt necesare uneori si filmele de actiune, SF, thrillere, pe care le ocolesc de cele mai multe ori. Probabil le voi incerca si pe acestea in curand (sa incep cu Dark Knight?).

In film e vorba de o casatorie aflata la inceputurile ei si pe vremea cand totul pare lapte si miere. Fara certuri, fara contradictii, cand abia s-au mutat impreuna, Molly si Carl sunt fericiti si constituie perechea perfecta. Numai ca cel care este cel mai bun prieten al lui si aparent nu este un pericol in calea fericirii si a casniciei lor "perfecte", respectiv nebunul Randolph Dupree, strica tot. In primul rand, este dat afara de la serviciu si din casa si nu are decat alegerea de a-i cere ajutorul lui Carl. Care este atat de molatic, incat nu poate spune "Nu" nimanui si il invita pe Dupree sa locuiasca la ei.

In al doilea rand, Carl s-a procopsit si cu un socru, interpretat de Michael Douglas, in genul socrului Robert de Niro din "Meet the Parents". In acelasi timp si socru si sef, acesta e prea mult pentru Carl. Ii cere lucruri imposibile profesional, ii strica planurile, ii solicita sa isi schimbe numele de familie in al sau, ii propune sa isi faca vasectomie.

In fata noilor responsabilitati, pus in fta unor situatii mai mult sau mai putin jenante de Dupree, Carl clacheaza si reproseaza toate lucrurile care s-au schimbat si l-au schimbat tocmai celei mai putin vinovate, lui Molly, persoana pe care o iubea cel mai mult. Urmeaza, normal, o harababura comica si emotionala, care va fi rezolvata de acelasi Dupree, o persoana boema, dar cu un suflet bun si mereu sensibila la trairile prietenilor.

O comedie romantica, simpatica de multe ori, dar doar atat, cu principalul mesaj al prieteniei care e mai importanta decat toate si care trebuie intretinuta cu multa incredere si staruinta sufleteasca.

Nota 6.5/10
Jovi

Niciun comentariu: