vineri, 21 noiembrie 2008

Miss Pettigrew Lives for a Day





Miss Pettigrew Lives for a Day


Regia
Bharat Nalluri

In rolurile principaleAmy Adams, Frances McDormand

Orice persoana, indiferent de conditia lui, poate avea o zi cand totul se poate schimba, cand imprejurarile vitrege se pot intoarce in favoarea lor, cand norocul pur si simplu iese in cale si toata viata se poate schimba. Acesta este subiectul filmului de fata, un film agreabil, care urmareste povestea unei zi din viata lui Miss Pettigrew, o femeie trecuta de prima tinerete care nu reuseste sa ramana guvernanta la nici o familie, din cauza unui caracter integru, care nu se poate schimba in functie de capriciile si defectelor fiecarui stapan in parte.

Pana intr-o zi cand incearca prima ilegalitate din viata ei. Se da drept o alta guvernanta si ajunge in preajma tinerei Delysia Lafosse, o actrita si cantareata care isi doreste cu indarjire o cariera fulminanta, insa cu orice risc. Cel mai important este acela al prierderii iubirii, ocazie cu care Miss Pettigrew isi arata intreaga maiestrie in a o aduce pe drumul cel bun. Chiar cu riscul de a ajunge din nou in strada. Numai ca ziua deosebita ii rezerva si ei propriile surprize, gasindu-se perechea dupa care alerga inca din anii primului razboi mondial (acum suntem in pragul celui de-al doilea), care viitorul ei sot a murit pe campurile pline de noroi din Franta.

Filmul lasa impresia ca este foarte bine construit, iar personajele destul de bine conturate, atat cele principale, cat si cele care se invart in jurul lor si au o oarecare importanta. Dupa prima jumatate insa, este previzibil, chiar daca interpretarea este la fel de bun. Un film cu mesaj, interesant, de vazut, dar poate nu pentru orice moment sau orice varsta.

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: