vineri, 14 noiembrie 2008

Meet Dave


Meet Dave

Regia
Brian Robbins
In rolurile principale Eddie Murphy, Elizabeth Banks

Nu il mai vazusem de mult pe Eddie Murphy, abundenta filmelor in care juca prin anii '90 incepuse sa ma exazpereze si sa il ocolesc. Totusi, oricine merita inca o sansa, de aceea am zis sa vad "Meet Dave". O comedie SF agreabila, cu multe momente amuzante, cu precadere la inceputul filmului cand nava extraterestra, sub infatisarea lui Eddie Murphy, facea primii pasi pamanteni si incerca sa se acomodeze in noul corp.

De altfel, cam acesta este subiectul filmului. Niste extraterestri minusculi ajung pe Pamant pentru a lua energia de care aveau nevoie, respectiv sarea din oceane. Pentru ca erai leiti ca oamenii, insa foarte mici ca inaltime, iau infatisarea capitanului lor (Numarul 1) si inaltimea specifica umana si aterizeaza langa Statuia Libertatii. De aici incep momentele amuzante. Stangacia "personajului" care incearca sa se adapteze, sa mearga, sa vorbeasca, sa manance si sa bea, dar, cel mai greu, sa simta.

Nu intelege ce e iubirea, ce inseamna, cum poate fi ea simtita. Dar, cu timpul, intelege si toti cei dinauntrul "navei" sunt atrasi de viata de pe Pamant, de trairi, de muzica. Apare si dragostea intre capitan si Numarul 3, o femeie care parea total diferita de ceilalti si care, din prima clipa, a inteles puterea sentimentelor existente pe Terra.

Un film amuzant, care poate fi si un mesaj pentru cei care ajung intr-o alta societate, total diferita de cea din care au plecat si trebuie sa se adapteze tuturor lucrurilor noi sau celor care se fac altfel decat in locul de bastina. Daca lumea in care ai ajuns te primeste sau macar cineva de acolo iti este aproape, totul pare mai usor. In rest, Eddie Murphy simpatic, dar un actor limitat de comedie, cel putin aici.

Nota 6/10
Jovi

Niciun comentariu: