duminică, 30 noiembrie 2008

Love for Rent


Love for Rent

Regia
Shane Edelman
In rolurile principale Angie Cepeda

Un film care pare doar o comedie romantica, insa atinge si probleme interesante pentru America anilor de acum si anume imigratia (aflata la limita legalitatii), precum si situatia sufleteasca a femeilor-surogat, ajunse un corp producator de copii si care nu stiu care este urmatorul pas: pastrarea copilului, ajuns parte a propriului corp sau renuntatea pentru totdeauna la el?

Sofia este tanara columbianca, aspiranta la un post de avocat in Statele Unite ale Americii, ajunsa aici insa in urma unei casatorii aranjate cu un american, care o santajeaza si ii fura bunurile de cate ori are ocazia. Incearca totusi in fiecare zi sa invete mai mult, pentru a reusi. Cunoaste un tanar medic, cu care se potriveste si zambeste des, si un copil, maltratat de parintii naturali si de cei adoptivi, pe care il ia sub aripa sa si sa il invete frumoasa sa viziune asupra vietii.

Totusi, viata in America nu este simpla si usoara. Astfel ca, parasita de sansa si sub amenintarea unui divort care insemna deportarea inapoi in Columbia, accepta sa devina mama-surogat pentru o familie instarita care nu putea avea copii. Totusi, pierderea sarcinilor succesive ale "mamei" naturale" o transforma, indirect, intr-o femeie dura, aparent insensibila cu care Sofia nu poate avea o relatie decenta, ajungand sa isi doreasca sa pastreze ea copilul, desi primise 50.000 de dolari in schimbul acceptului.

Ce compromis va face ea dupa zile succesive de gandire si de aparenta lipsa de ratiune? Un film care, sub o aparenta senzatie de superficialitate, dezbate si transmite mesaje interesante. Nu le mai spun, pentru ca tind sa devin prea sentimental. Nu este insa un film mare, dar este unul dulce, bine facut pentru aspiratiile pe care le doreste.

Nota 7/10
Jovi

Niciun comentariu: