duminică, 2 noiembrie 2008

27 dresses




27 de rochii (2008)

27 dresses


Regia

Anne Fletcher

In rolurile principale Katherine Heigl, James Marsden

Din cand in cand ai nevoie de filme relaxante, care sa te alunge din cotidian si sa te poarte pe aripile frumoase ale unui vis romantic. Sunt adeptul acestor filme in masura in care ele nu reprezinta majoritatea, ci doar modalitatea de a zambi dupa o saptamana (sau mai multe) de stress, griji, probleme. Si astfel am ales acest film care, spre deosebire de altele de acelasi tipar, nu m-a plictisit, mi-a adus multe zambete, desi finalul era previzibil, ca (aproape) orice comedie romantica.

Jane are o viziune inca de la prima nunta la care a participat: aceea de a ajuta miresele si de a deveni domnisoara de onoare pentru restul vietii ei sau, cel putin, pana la gasirea alesului ei. Si asista in acest fel la 27 de nunti, la care poarta de fiecare data alta rochie, pastrandu-le pe toate intr-o camara tot mai neincapatoare. Urmatoarea nunta la care trebuie sa indeplineasca aceasta onoare (devenita in timp chiar o meserie) este aceea a sorei sale. Numai ca aceasta se casatoreste chiar cu seful ei, omul de care Jane era indragostita de ani buni.

In acelasi timp, un ziarist de la New York Journal, specializat in comentarea nuntilor, o descopera si scrie un articol despre ea, chiar daca relatia lor incepea sa se dezvolte. Dupa o noapte de pomina, plina de nervi la inceput, apoi dupa o betie crunta a celor doi la un bar (si cu o scena superba, in care cei doi canta pe tejgheaua barului, acompaniati de toti cei prezenti), terminata cu o scena de dragoste in masina, dimineata aduce surpriza: articolul scris apare fara acordul lui, iar ea isi schimba in acel moment atitudinea despre viata. Din fata docila si supusa capriciilor celor din jur, mai ales ale surorii sale, devine temporar o fiara, capabila sa distruga mirajul casniciei acesteia.

Interpretarea celor doi actori principali (mai ales a lui) a lasat de multe ori de dorit, el fiind prea fad si distant fata de ea, iar ea departe de frumusetea unor vedete ale acestui tip de filme, totusi simpatica si incadrandu-se perfect deselor schimbari de imagine si costumatie pe care le necesita cele 27 de rochii de domnisoara de onoare. Insa, chiar si asa, filmul merita o vizionare impreuna cu sotia/prietena intr-o dupa-amiaza de week-end, cu pop-corn-ul aferent (care mie mi-a lipsit enorm).

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: