joi, 25 decembrie 2008

Thr3e




Croaziera (2006)
Thr3e

Regia
Robby Henson
In rolurile principale Marc Blucas, Justine Waddell, Laura Jordan

Un thriller in limitele normale ale genului. M-am gandit sa urmaresc un film usurel pentru o seara nelinistita, asa ca am ales acest film, care m-a antrenat, a fost palpitant pana la un moment dat, cand itele au inceput sa se descurce si finalul sa capete plictiseala caracteristica.

Povestea pe scurt: un criminal face tot felul de crime. Un student eminent este prins si el, la uin moment dat, in caruselul acestuia, la inceput, cu amenintari, apoi cu tentative de ucidere. Numai ca el scapa de fiecare data miraculos, iar Politia il urmareste indeaproape, considerand aceste lucruri suspecte. Trecutul lui ascunde lucruri bizare si determinante pentru un viitor intunecat, in care se duce o lupta continua intre bine si rau, intre ingeri si demoni, ajungandu-se in cele din urma la dorinta de a apela la Divinitate.

De altfel, finalul pare sa semene foarte mult cu desfasurarea unui film preferat al meu, respectiv "A Beautiful Mind". Un personaj cu multiple personalitati, "binele, raul si sufletul care se zbate intre ele". El este, de fapt, o victima inconstienta in mainile adevaratului criminal, care il foloseste pentru planurile sale si pentru a-l face suspect pentru ceilalti. Interesant, antrenant, fara multe valente insa. (Nu am inteles de ce a fost tradus "Croaziera", dar nu e primul la care distribuitorii romani au tradus anapoda").

Nota 6/10
Jovi