vineri, 26 decembrie 2008

My Sassy Girl




My Sassy Girl (2008)

My Sassy Girl


Regia

Yann Samuell

In rolurile principale Elisha Cuthbert, Jesse Bradford

Ca de obicei, in zilele de sarbatoare, m-am obisnuit cu filme usoare, care aduc buna dispozitia si zambete. Ce pot spune, asadar, despre "My Sassy Girl"? Ca este incadrat in categoria comediilor romantice, desi este usor crud in privinta dragostei si ciudat, mai ales in ceea ce priveste fata din relatie sau comportamentul ei. M-am intrebat deseori daca as fi suportat isteriile ei sau cererile ei nebunesti, reusind sa o iubesc asa de mult incat sa stau langa ea.

El, Charlie Bellow, o zareste intamplator intr-un parc, si este atras din prima clipa de chipul ei angelic. Ea, interpretata de frumoasa Elisha Cuthbert, are multe probleme de personalitate. Aparent, abia se despartise de logodnicul ei si se refugiase in alcool. El vrea sa o salveze, numai ca salvarea ei este pieirea lui: inchisoare, caderi in gol in ocean, lovituri prite cu crosa de hochei. Toate acestea, impreuna cu cererile ei ciudate, ar trebui sa il indeparteze.

Numai ca, in dragoste, nu primeaza ratiunea, ci sentimentele. Se indragosteste de ea, iar in momentul cand ea ii cere sa nu se mai vada un an, pentru a-si lamuri ceea ce simte, daca sunt doar prieteni sau sunt cu adevarat iubiti, accepta. Traieste doar pentru revederea cu ea, chiar daca prietenii, parintii, toata lumea il sfatuieste sa faca altceva. Iar, in ziua cand trebuiau sa se revada, surpriza! Ea nu apare.

Cum spuneam, dezvaluiri despre puterea dragostei indiferent de ciudateniile cerute de unul dintre parteneri. Pana la urma, iubirea castiga, chiar daca dupa o despartire foarte lunga, luata pentru ca fiecare dintre ei sa isi constientizeze propriile sentimente. Filmul este reeditarea filmului cu acelasi nume din 2001 (original insa "Yeopgijeogin geunyeo", regizat de sud-coreeanul Jae-young Kwak). O poveste frumoasa in cele din urma, un final simpatic si normal cu "happy-end". Eu il recomand, a fost simpatic. Craciun fericit!

Nota 7/10
Jovi

Niciun comentariu: