sâmbătă, 13 decembrie 2008

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest



Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest/Pirates of the Caribbean 2

Regia
Gore Verbinski
In rolurile principale Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley

Al doilea film din seria "Piratii din Caraibe", desi cu o actiune mai elaborata, ale carei seve se extrag din prima parte, m-a dezamagit. Chiar daca inceputul a fost palpitant, purtandu-ne pe mari si intr-o insula sabatica, totusi lupta asupra careia se concentreaza acest film, respectiv cea intre capitanul Jack Sparrow, William Turner, Elizabeth si creaturile Intunericului, hidoase si fara scrupule duce fimul de comedie si aventuri spre panta horrorului si non-fictiunii.

Capitanul Jack Sparrow continua aventurile la carma "Perlei Negre", cautand de aceasta data cu busola sa, un cufar in care se afla ascunsa inima lui Davey Jones, inima care ii poate oferi stapanirea totala a marilor. Numai ca acest Davey Jones isi apara cu orice pret, dincolo de moarte, singurul lucru care il mentine comandant pe corabia "Olandezul Zburator". Hidos, inconjurat de creaturi supraomenesti, la fel de urate, mi-a provocat repulsie si speram ca realizatorii sa fi reusit personaje negative mai aproape de tiparul uman.

Jack isi arunca in lupta toate mijloacele de care dispune pentru a reusi sa scape de osandirea vesnica care i-o dorea Davey Jones. Isi foloseste umorul, imaginatia, insa si lasitatea sau spiritul arogant de care da dovada. Finalul este insa neasteptat, Elizabeth legandu-l de nava lui, Perla Neagra, pentru a-i scapa pe ceilalti de monstrul marin trimis de Jones. Si Jack si corabia dispar in ape, iar sfarsitul este lipsit de profunzime, lasand pentru continuare aflarea nemortii lui Depp (unul dintre cele mai neinspirate finaluri de film...cum poti lasa un sfarsit asa de prost, doar cu o invitatie sa mai vii si anul viitor?)

Fortele intunecate si nerealiste m-au determinat sa privesc cu neincredere anumite parti ale filmului. Efectele vizuale sunt totusi mult mai bune decat in primul film, de altfel este detinatorul Oscarului pentru cele mai bune efecte speciale in 2007. Totusi, doar Johhny Depp face ca filmul sa treaca clasa, pentru ca finalul ala fara pic de inspiratie ma determina sa ia nota 4.

Nota 6.5/10
Jovi

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pe mine m-au dezamagit toate trei, sau, mai exact, nu m-au atras deloc!

Jovi Filme-cărți.ro spunea...

Acum ma uit la ultimul. Doar primul m-a atras suficient de mult. Al doilea e cel mai slab, al treilea abia astept sa il termin :D