marți, 22 iulie 2008

Sleepy Hollow





Legenda calaretului fara cap (1999)

Sleepy Hollow


Regia

Tim Burton

In rolurile principale Johnny Depp

Un film care imi era cunoscut mai mult dupa titlu, avand in distributie, ca personaj principal, un actor drag mie inca de pe vremea cand vizionam, acum cativa ani, Edward Scissorhands (regizat tot de Tim Burton) si Don Juan De Marco. Chiar daca, uitandu-ma acum pe filmografia sa, Johnny Depp s-a centrat pe filmele de actiune, cele SF sau cele fantastice si pierde astfel teren in cautarea unui Oscar. Sau poate ma insel?

Ichabod Crane (interpretat de Johnny Depp) este un politist (suna interesant mai ales pentru acea perioada-sfarsitul secolului al XVIII-lea-inceputul secolului XIX) din New York, trimis sa investigheze, ca pedeapsa data de un judecator inchistat, cu metodele sale revolutionare misterele unor decapitari din Sleepy Hollow. Plecat plin de incredere, descopera acolo o lume misterioasa chiar pentru acea perioada, intesata de comploturi si supranatural.

Chia daca initial nu va avea incredere in constiinta populara care spune ca decapitarile sunt opera Calaretului fara cap, intalnirea cu acesta il va face sa se razgandeasca si, pe picior de plecare, sa caute sa rezolve misterul care il insotea pe acesta.

Un film foarte interesant, care nu abunda in scene horror, desi suspansul nu lipseste. Amuzant uneori, mai ales in scenele care arata inovatiile lui Ichabod Crane in domeniul investigatiei politienesti, inedite pentru inceputul secolului XIX. Scenariul filmului a castigat, de altfel, premiul Oscar in anul 2000.

Nota 8/10
Jovi

Niciun comentariu: