vineri, 25 iulie 2008

Harry Potter and the Chamber of Secrets




Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter 2)

Regia
Chris Columbus
In rolurile principale Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Al doilea film din ciclul Harry Potter sufera o schimbare minora in registrul scenariului fata de prima parte: prezentarea personajelor, care a fost primordiala in "Harry Potter si piatra filosofala", lasa acum locul unei povesti mult mai bine inchegate si unor personaje (respectiv actori) care incep sa creasca atat in profunzime, cat si in calitate a interpretarii.

Harry Potter continua aventura sa la castelul Hogwarts-Scoala de Vrajitorie si Magie, desi este avertizat inca de la inceputul filmului de spiridusul Dobby ca il paste un mare pericol. Noi primejdii apar la castel, multe personaje sunt impietrite fara a se cunoaste vinovatul si mesaje ciudate apar pe pereti, prin care se dezvaluie faptul ca vechea camera a secretelor a fost din nou deschisa si a fost dat drumul monstrului care salasluia acolo.

Harry este initial invinuit de toate noile probleme, insa, cu timpul, cu ajutorului prietenilor sai, Ron si Hermione, va infrunta noul monstru, un basilisc (sarpe urias) si un student venit din trecut, pentru a salva Scoala Hogwarts de la inchidere. Inca o data, Harry se dovedeste salvatorul profesorilor si al studentilor si este pregatit pentru viitorul care ii va opune adevrata forta negativa, Cap-de-Mort.

Un film cu o actiune ceva mai inchegata, insa nu il depaseste pe primul cu privire la calitatea conturarii personajelor principale si nici la umor.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: