vineri, 25 iulie 2008

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban




Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter 3)

Regia
Alfonso Cuaron
In rolurile principale Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Se pare ca odata cu schimbarea regizorului seriei, s-a schimbat si abordarea si se remarca unele imbunatatiri concludente: in primul rand, povestea a fost "scoasa" din castel, nu mai vedem doar imagini filmate in studio si ideea regizorului Alfonso Cuaron de a muta filmarile in Scotia este foarte buna, vedem niste peisaje absolut superbe (in jurul castelului Hogwarts). De asemenea, povestea pare mai moderna si din cauza schimbarii uniformelor ponosite ale studentilor cu hainele obisnuite si moderne (dupa cum se vede chiar dupa afisul filmului).

Pe langa cunoscutii Harry, Ron si Hermione, apare ca personaj Sirius Black (interpretat de un Gary Oldman de nerecunoscut), un evadat din inchisoarea Azkaban, se pare fost partener al lui Cap-de-Mort si care se indrepta spre Hogwarts pentru a-l ucide pe Harry Potter. Povestea este foarte bine pusa in scena si alternanta, pentru ca deseori lucrurile iau o intorsatura ciudata, iar personajele care par negative sunt de fapt pozitive, dar si cele pozitive se transforma si devin (chiar temporar, cum este cazul varcolacului Lupin) negative.

Completat cu creaturi magice foarte bine realizate, cu un scenariu si cu indicii care incep sa intrezareasca pe alocuri marea confruntare dinspre sfarsitul seriei dintre Harry si Cap-de-Mort (care, pe zi ce trece, isi recapata fortele si puterile, chiar daca prin intermediul slujitorilor sai), dar si cu o neuitata intoarcere in timp (care poate fi substanta filmului), povestea devine din ce in ce mai interesanta si captivanta. Ma intreb daca, dupa vizionarea acestor prime cinci parti aparute, nu voi continua cu citirea cartilor pentru a afla finalul?

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: