joi, 31 iulie 2008

Match Point




Match Point

Regia
Woody Allen
In rolurile principale Scarlett Johansson, Jonathan Rhys-Meyers

Mi s-a parut un film aproape complet, compatibil sufletului si gusturilor mele in materie de cinematografie. O poveste de viata in stilul Woody Allen, rupta parca din realitate si un final neasteptat, atat de tipic si atat de antiamerican. Cateodata si caracterele puternice, dar irationale reusesc sa se adapteze imprejurarilor, sa scape prejudecatilor vietii si sa reuseasca in ciuda greselilor pe care le fac.

Personajul principal este Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers), un baiat modest din punct de vedere financiar, insa cultivat, fost campion de tenis, acum instructor de tenis, care intra in lumea buna a societatii britanice, angajandu-se la un select club londonez. Acolo il intalneste pe Tom Hewett, reprezentant tipic al familiei aristocratice britanice, cu care se imprieteneste, ajungand sa ii cunoasca familia si mai ales pe sora acestuia, Chloe.

Relatia celor doi continua, chiar daca intre timp o cunoaste si pe Nola (Scarlett Johansson), logodnica prietenului sau. In acest moment, viata sa ii ofera o alternativa: familia Hewett il place si ii ofera, pe langa o casa, si posibilitatea unei cariere in domeniul financiar, o siguranta nesperata pentru un barbat provenind dintr-o familie modesta. Pe de alta parte, o iubire pasionala pentru Nola, o iubire impartasita si care il face duplicitar, nedorindu-si sa piarda nimic de la cele doua relatii.

In clipa cand Nola ramane insarcinata si incearca sa il pastreze pe Chris numai pentru ea, el isi vede naruit visul vietii lui, acela de deveni un barbat stabil financiar. Si planuieste sa o ucida, reuseste, pentru ca apoi sa fie cuprins de remuscari, dorindu-si chiar sa fie prins pentru a se face o mica dreptate pentru iubirea lui, pot spune "efemera".

Filmul se centreaza in jurul alegerilor pe care un om trebuie sa le faca in viata: siguranta viitorului, a zilei de maine, care trebuie sa ne determine sa stam alaturi de familie si de un serviciu sigur si bun din punct de vedere financiar sau alegerea pasiunii prezente, a unei iubiri care insa nu se stie unde va duce si daca va reprezenta in viitor aceeasi singuranta.

Un film lung, dar foarte interesant, cu un final atipic si cu o reprezentatie de gala a regizorului Woody Allen si a frumoasei Scarlett Johansson.


Nota 9.5/10
Jovi

Niciun comentariu: