sâmbătă, 26 iulie 2008

Harry Potter and the Goblet of Fire




Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter 4)

Regia
Mike Newell
In rolurile principale Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Un nou Harry Potter, dupa parerea mea, cel mai bine realizat pana acum, cu cea mai frumoasa si plina de suspans actiune, cu o competitie care atrage mai multe scoli de vrajitorie si care este foarte interesanta atat din punct de vedere al conceptului, cat si din punct de vedere al atragerii spectatorului in joc.

Castelul Hogwarts este in acest an gazda Turnirul Celor Trei Vrajitori, care reuneste cate un campion in varsta de peste 17 ani din fiecare scoala celebra de vrajitorie: din partea lui Hogwarts va participa Cedric Diggory, din partea scolii Durmstrang, Victor Krum si frumoasa Fleur Delacour de la scoala Beauxbarton. Insa, din Pocalul de Foc, apare si numele lui Harry Potter, care, astfel, este obligat si el sa participe la cele trei probe: lupta cu un Dragon, scufundarea in apele Lacului Negru si gasirea cupei intr-un labirint enorm si plin de obstacole.

Insa ultima proba aduce cu sine si doua momente de cumpana: primul, moartea lui Cedric Diggory si al doilea, "reincarnarea" lui Cap-de-Mort, care prinde pentru prima data trup in seria Harry Potter si este exceptional interpretat de catre Ralph Fiennes. Confruntarea insa, desi inceputa, este amanata pentru ultimele parti ale seriei, cand probabil va avea si un final fericit.

Mi s-a parut ca schimbarea (a treia, de altfel) de regizor a adus multa atractivitatea filmului, pentru ca Mike Newell (din ce am vazut pe DVD) este o persoana plina de umor si a impregnat personalitatea sa asupra actiunii. De asemenea, faptul ca apare pentru prima data o doza de romantism (intre Harry si Cho, intre Hermione si Victor Krum, poate chiar, stiind un pic povestea de mai tarziu, mici certuri intre indragostiti intre Hermione si Ron).

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: