duminică, 6 iulie 2008

Shrek the Third




Shrek the Third (Shrek 3)

Regia
Raman Hui, Chris Miller
In rolurile principale Cameron Diaz, Eddie Murphy, Mike Myers

Entuziasmat de Shrek, atunci cand a aparut prima parte, destul de dezamagit de cea de-a doua parte, marturisesc ca aceasta a treia parte a fost amuzanta, desi, normal, mai slaba decat prima, insa a reprezentat o ora si jumatate pe care am gustat-o, m-am relaxat, m-am simtit bine.

Istoria capcaunului Shrek este binecunoscuta. Dupa ce tatal Fionei moare, el este primul desemnat sa fie rege, insa este o funcie care nu ii convine, el dorindu-si doar sa se intoarca in mlastina sa noroioasa, alaturi de ea. Insa surprinzele nu ii dau pace. Tatal Fionei ii spune, pe patul de moarte, ca un singur om mai poate fi descendent direct, un anume Arthur. Astfel, el, impreuna cu Magarusul si Motanul Incaltat, vor pleca peste mari si peste tari sa il caute si sa il aduca pe tronul Regatului Foarte Indepartat.

Un alt pretendent al tronului insa este Fat-Frumos, care, inconjurat de armata sa de nelegiuti (in prim plan aflandu-se Capitanul Hook), doreste si cucereste tronul in lipsa lui Shrek. Care, la plecare, primeste o noua veste care ii tulbura gandurile: Fiona este insarcinata si viata lui linistita pare a se duce pe apa sambetei. Toate visurile sale de libertate i se par incheiate de o armata de mici capcauni asemanatori lui, care vor aparea odata cu nasterea.

Se pune o intrebare: A revolutionat aparitia lui Shrek istoria animatiei? Poate, da, poate nu. Chiar daca aparitia animatiei 3D era anterioara, Shrek a reprezentat o revolutie in randul spectatorilor. Amuzamentul acestuia, aparitia in cadrul acestui "serial" a multor personaje a unor povesti nemuritoare nu a facut decat sa il determine pe spectatorul adult (pe copii ii cucerise deja) sa se reorienteze spre vizionarea de animatii ale secolului XXI.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: