luni, 28 iulie 2008

Azul oscuro casi negro








Azul oscuro casi negro/Dark Blue Almost Black


Regia
Daniel Sanchez Arevalo

In rolurile principale Marta Etura, Quim Gutierrez

Dupa cum sugereaza si titlul, intregul film este o culoare, care sugereaza insa viata si intamplarile personajului principal. Cu un trecut din care apare ca unic moment ziua cand fugea de tatal sau si acesta sufera un accident cerebral alergandu-l, viitorul se pare ca va fi la fel de intunecat, aproape negru.

Jorge e un barbat, care la varsta primei tinereti, are pe umeri numai responsabilitati si nici o sansa de a reusi in viata. Desi este posesor al unei diplome in domeniul financiar, este portar la blocul in care locuieste, dorind in acest fel sa ramana aproape de tatal sau suferind. Fratele sau, Antonio, este in inchisoare, are un prieten care isi cauta inca identitatea sexuala, iar prietena sa este plecata cate un an la studii prin Europa, revenind in bratele lui si plecand inapoi, un du-te-vino pe care nu il mai intelege in cele din urma.

Viata lui se schimba cand o intalneste pe Paula, prietena din inchisoare a fratelui sau si pe care este indemnat (din cauza neputintei lui Antonio) sa o lase insarcinata. Chiar daca nu isi doreste acest moment neplacut, discutiile purtate cu ea il determina sa o ajute si incepe sa o cunoasca mai bine si isi da seama ca este persoana care ii poate schimba modalitatea de a percepe viata.

Ca tot vorbeam azi cu o prietena despre piramida lui Maslow, ca fiecare persoana, si personajul principal trebuie sa isi cunoasca propriile limite si propria scara de valori, sa nu isi doreasca din prima clipa un post important financiar, ci sa porneasca de jos, sa avanseze incet, dar sigur. Si, in acest fel, probabil va reusi.

Nota 8.5/10
Jovi

Niciun comentariu: