duminică, 27 iulie 2008

Hard Candy





Capcana fatala (2006)

Hard Candy


Regia

David Slade

In rolurile principale Ellen Page, Patrick Wilson

Un thriller psihilogic, care m-a impresionat foarte mult, mai ales prin modalitatea de a ilustra personajele si a lasa acolo undeva, in suflet, o senzatie ca nu am ales bine, de-a lungul filmului, personajul pozitiv si negativ. Sa iti fie mila tot timpul de unul dintre personaje, pentru ca era torturat psihic, fizic, supus unor cazne de catre o adolescenta cruda de 14 ani, pentru a afla la sfarsit ca merita, ca era un pedofil si ca toata "drama" lui pusa in scena nu era de fapt decat o aparenta.

In varsta de doar 14 ani, Hayley are diferite escapade pe Internet si, intr-o zi, accepta o intalnire intr-o cafenea cu un barbat de 30 ani, Jeff, desi cunoaste posibilele consecinte. Insa accepta atat intalnirea si cuvintele dulci pe care si le spun, cat si o plimbare pana la el acasa. El pare un pic reticent si distant, dar accepta o bautura alcoolica si propunerea ei de a-i fi model, fiind fotograf de profesie.

Amestecand niste somnifere in bautura ei, Heyley isi dezvaluie adevarata fata. Il Leaga si incepe sa il tortureze sub motivul de a-i afla secretele tenebre si anume pedofilia lui si faptul ca nu este prima fata care este atrasa in apartamentul lui. Jeff reuseste sa atraga spectatorul de partea sa, pentru ca tortura la care este supus, metodele ei diabolice si probele inexistente sunt toate motive de a-l face potential nevinovat. Dar lucrurile se pot schimba in orice moment si spectatorul oscileaza mereu intre mila si ura pentru cele doua personaje principale.

Mi-am dorit sa il vizionez, in principal, pentru a o revedea pe Ellen Page, actrita care facuse un rol memorabil in "Juno". Insa, pe langa remarcabila ei (din nou) interpretare, am gasit un film exceptional (si de multe ori socant-acesta este cuvantul!), care poate impresiona pe oricine prin realism si prin metamorfoza aparenta a personajelor.

Nota 9/10
Jovi

Niciun comentariu: