duminică, 22 iunie 2008

Shopgirl




Shopgirl

Regia
Anand Tucker
In rolurile principale Steve Martin, Claire Danes, Jason Schwartzman

Nu stiu motivele exacte pentru care mi-a placut asa de mult acest film...Poate pentru simplitatea povestii, poate pentru realitatea trairilor si a vietii pline de decizii si indecizii ale personajelor sau poate pentru simpatica Claire Danes, al carei rol i se potriveste de minune.

Mirabela pare o femeie a carei viata este o poveste trista. O artista necunoscuta si fara succes ajunge vanzatoare intr-un mare magazin de lux la raionul de manusi, unde prea putine persoane intra in vorba cu ea si nu poate intalni pe nimeni cu care sa isi imparta gandurile si sentimentele. Asta pana intr-o zi, in care la spalatorie il intalneste pe Jeremy, un baiat ("barbat", e prea mult spus) boem si tipul de rocker care trece pe langa viata, fara a realiza nimic deosebit. Ea se agata de el, ca de ultima speranta si incepe o relatie care nu poate duce nicaieri.

In acelasi timp, un barbat bogat, Ray Porter (Steve Martin), ii face cadou o pereche de manusi si ii cere sa se intalneasca, la o cina, cu el. Renunta la Jeremy si ramane cu Ray. Relatia lor este insa de la inceput sortita esecului, el explicandu-i ca nu au un viitor impreuna si doar se vad ca doi prieteni (el isi doreste doar o relatie fara sentimente, doar pentru a se simti amandoi bine, mai mult pentru sex).

Intre timp, Jeremy pleaca, alaturi de o trupa rock, prin America si incearca sa isi gaseasca succesul si scopul vietii. Isi da seama ca ea e cea care il poate schimba si isi doreste sa faca asta. Si se intoarce la ea, pentru a o cuceri din nou.

Un film simplu, extrem de realist, care doreste sa reliefeze dragostea timpurilor moderne. Foarte conventionala, retransa de multe ori doar la societate, la normele impuse de ceilalti, lipsita de comunicare si, din aceasta cauza, sursa de stress cotidian si de neintelegeri ulterioare.

Nota 8/10
Jovi

Niciun comentariu: