miercuri, 11 iunie 2008

Dan in Real Life





Dan in Real Life (2007)

Dan in Real Life


Regia

Peter Hedges

In rolurile principale Steve Carell

Timpul scurt, munca multa si Campionatul European de Fotbal sunt factori determinanti pentru care vizionez putine filme in ultima perioada. Iar pentru relaxare, am urmarit (pe parcursul ultimilor zile) printre picaturi o comedie romantica relaxanta, care m-a binedispus.

Steve Carell il interpreteaza pe Dan, un barbat care pare ca si-a pierdut placerea vietii dupa moartea sotiei sale. De atunci, au trecut cativa ani si incearca doar sa fie cat mai apropiat, desi nu prea reuseste, cu cele trei fete ale sale. Totul se schimba insa intr-un week-end petrecut impreuna cu parintii si fratii lui. La biblioteca din acel orasel, intalneste o femeie care ii impartaseste complet parerile si aspiratiile si petrece cateva ore de vis.

Surpriza cea mare insa o are acasa, unde descopera ca Marie (Juliette Binoche) este, de fapt, noua prietena a fratelui sau mai tanar, Mitch. In acest moment, convingerile sale sunt spulberate si este pus in fata unei alternative: sa isi continue flirtul cu aceasta, convins fiind ca s-a indragostit de ea sau sa renunte in favoarea fratelui sau?

Un film destul de simplu, relaxant, insa poate si asta il face atat de sensibil si plin de iubire si de dorinta fiecarui de a avea dreptul la a doua sansa in viata. Doua persoane care incearca sa nu iubeasca, sa domine ratiunea, dar care nu reusesc pentru ca scanteia dintre ei se transforma in valvataie si in iubire.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: