duminică, 15 iunie 2008

My Blueberry Nights




My Blueberry Nights

Regia
Wong Kar-Wai
In rolurile principale Jude Law, Norah Jones

Un film romantic despre prietenie si dragoste. O intalnire banala intre un patron de cafenea si o clienta, careia tocmai ii fusese franta inima, se transforma intr-o prietenie trainica. Timp de mai multe seri, aceasta se intoarce la sfarsitul programului la local pentru a degusta placinta cu afine si a-si deschide sufletul.

Elisabeth (Norah Jones-frumoasa si simpla) ii povesteste lui Jeremy (Jude Law) cum a fost parasita de iubitul ei, ce isi doreste in viata, insa lipsesc amanuntele. Intr-o seara, nu mai revine la cafenea si Jeremy nu stie unde a plecat si daca intre ei exista vreun sentiment. Ea fugise insa de New York, cautandu-si de munca in Memphis si Vegas, pentru a-si vindeca sufletul ranit fara sa stie ca iubirea adevarata se afla in noul prieten. Ii scrie tot timpul ilustrate, fara a-i dezvalui insa unde se afla.

El nu ii poate raspunde, dar incepe sa o caute-telefoane in zadar pe la toate localurile, ilustrate trimise, in speranta ca intr-o zi, una va ajunge in mainile ei. Intre timp, ea cauta relatiile de prietenie cu cei din jur si asista la problemele puse de viata persoanelor apropiate. El nu reuseste sa o gaseasca, dar, dupa calatoria sa initiatica, ea se intoarce in cafeneaua lui pentru a trai "iubirea cu gust de afine".

Un film cu un mesaj frumos-iubire izbucnita din prietenie, dar intelegerea acestui lucru este realizata alegand calea cea mai lunga: intalnind iubirea intr-un prieten apropiat, ea s-a temut sa continuie, ii era frica de mai mult. De aceea, a ales varianta fugii, a calatoriei pentru a-si regasi simturile si sentimentele, pentru a fi sigura de ceea ce isi doreste. Si a descoperit ca iubirea poate izvori si dintr-o intamplare simpla, transformata in relatie de prietenie.

Nota 7.5/10
Jovi

Niciun comentariu: