sâmbătă, 3 mai 2008

Somewhere in Time




Somewhere in Time
In rolurile principale Christopher Plummer, Christopher Reeve, Jane Seymour

Un film clasic si, in acelasi timp, unul dintre cele mai romantice vazute in ultimul timp. Dupa "Dragoste in vremea holerei", un nou film despre victoria dragostei asupra tuturor obstacolelor intampinate, inclusiv asupra celui mai greu dintre acestea: timpul.

Actiunea incepe in anii '70, cand un tanar producator de piese de teatru, Richard Collier (Christopher Reeve), se afla la primele sale succese. Intr-una din serile de spectacol, intalneste o femeie in varsta, care ii spune doar "intoarce-te la mine" (cuvintele care, de altfel, reprezinta substanta filmului) si ii daruieste un vechi ceas de buzunar in care se afla fotografia unei femei necunoscute.

Dupa cativa ani, revede acea fotografie in holul unui hotel. Afla ca este vorba despre o actrita celebra a inceputul de secol XX si ca a stat la acest hotel in 1912. Apeleaza la nebunia unui profesor, care credea ca intoarcerea in timp se poate realiza chiar numai prin autosugestie, prin indepartarea oricaror urme ale prezentului din preajma celui care va face saltul in trecut si printr-o indelungata autohipnoza.

Ceea ce Richard reuseste si se intoarce in 1912 pentru a-si implini dragostea cu Elise McKenna (Jane Seymour). Chiar daca iubirii lor li se va impotrivi managerul acesteia (interpretat de Christopher Plummer), totusi pasiunea dintre ei va supravietui timpului, pentru a ajunge iar la cuvintele de la inceput:

"Intoarce-te la mine"...ce efect pot avea niste simple cuvinte, insa spuse cu atata dragoste persoanei pe care o iubesti si care te iubeste...magistral

Nota 9/10
Jovi

Niciun comentariu: